Gemeente Ede Kunst in Veldhuizen community art project

Gemeente Ede Kunst in Veldhuizen community art project

Gemeente Ede 2012   community art project   ‘Kunst in Veldhuizen’         http://www.fonsenbarbara.nl

Verhalen uit de Brederhorst, Langenhorst en Vanenburg

De verhalen van zes gezinnen uit Veldhuizen (Ede) worden tot leven gebracht op de drie transformatorhuisjes.
Het persoonlijke verhaal en wat hen bindt aan Veldhuizen werd als inspiratie gebruikt voor verschillende afbeeldingen op de transformatorhuisjes in de wijk.

Het project werd bij de bewoners ingeluid door een uitnodiging van buurtopbouwwerker Simone Groot Enzerink.
Na een bezoek bij de buurtbewoners zijn de verzamelde verhalen omgezet in een serie kunstwerken. De eigenaren van de verhalen werden betrokken bij de schetsfase. Samen met de families werd het beeld gekozen dat het beste paste bij hun verhaal.

Deze poëtische portretten uit bewogen levens werden door het bedrijf ‘Fleetshield’ uitvergroot en geprint op groot formaat ‘stickers’. De stickers werden aangebracht op de transformatorhuisjes Brederhorst, Langenhorst en Vanenburg.

Het verhaal van de familie van Winsven en van de familie van Milligen is te zien op de Langenhorst. Kunstwerk: ‘Zebra’ en ‘Meisje met Bloem’.
Het verhaal van Frida van Bloemenhuis De Lindenhorst is te zien op de Brederhorst. Kunstwerk: ‘Bobby’ en ‘Meisje tekent Bloemen op haar buik’. Het verhaal van Rick en Annelot is te zien op de Vanenburg. Kunstwerk: ‘Rick’ en ‘Annelot’

i.s.m. Barbara Recourt